TOP termékek

Házhozszállítás

Házhozszállítás

Blog

Selyem és gyapjú .. Nuno technika

Éva
2022.04.05 09:39
Selyem és gyapjú .. Nuno technika

Ajándékként lepett meg Andrea ezzel a workshoppal,mert tudta nagyon szeretném a nunonemezelés technikáját megtanulni.. A meglepetés csodásan sikerült és élményt nemcsak kapni jó,hanem ajándékozni is...

Kostyál Erika Gyapjas műhelyébe szólt a meghívó,ahol már többször járt Andrea gyapjúért,amit az AzaryArt ékszerek készítésére használ. Amikor engem is elvitt oda körülnézni teljesen elvarázsolt a műhely. 

A nuno technika lényege,hogy a selymet és a finom gyapjú rétegeket összedolgozva pillekönnyű sálakat,kiegészítőket készíthetünk,végtelen változattal és színkombinációval

Először chiffon anyagra dolgoztunk,plasztikus indákat,mintákat helyeztünk el az anyagon,majd a nap második felében egy kétoldalas sálat nemezeltünk, pongee anyagot dolgoztuk össze a gyapjúval.  

Az,hogy egy csodás napot töltöttünk el, túl kevés lenne,mert azon kívül, hogy rengeteget tanultunk a nuno nemezelésről ,alapanyagokról,nagyon jó hangulatú élménydús workshop volt. Erika munkái a műhely hangulata teljesen elvarázsoltak. Szeretettel adta át tudását,tapasztalatait.

 

Andrea és az ő színei. Mindkét sál a türkizek,kékek,lilák árnyalataiban készültek.   

Én az egyik sálamnál az olívazöld,padlizsán és mézsárga színekkel dolgoztam,míg a másik sálam a mályva és   padlizsán árnyalataival készült.

          

nuno  sál nemezelése azt hiszem itt nem ér  véget...