TOP termékek

Házhozszállítás

Házhozszállítás

LEVENDULÁBÓL KÉSZÜLT TERMÉKEK

Levendula koszorúk,csokrok.

Levendulából készített egyedi kézműves termékek.Friss levendulából készül,ezért csak szezonális termék,

csak a levendula virágzási ideje alatt rendelhető. 

 

A levendulát már az ókori rómaiak is használták fürdéshez, főzésre és a levegő illatosítására. Valószínűleg ők adták a virág latin eredetű nevét is, a „lavare”, azaz mosni szóra utalva.

Antibakteriális hatását a görögök is kihasználták, Diogenész görög filozófus például illóolaját  használta a test és lélek betegségeire.

Nyugtató hatása közismert,a levendulavirágokkal töltött párnácska segíti az alvást és az ellazulást

A korai keresztény korban a szárított levendulacsokrokat akasztottak a házak bejárata fölé, hogy távol tartsa a gonoszt? Nos, erről a hatásáról nem tudunk beszámolni, de a kellemes illatot és a virág gyógyhatását garantáljuk és a bejárati ajtóra különböző meretű levendulakoszorút  is tehetünk

  A lila szín, így a levenduláé is, a méltóságot és a kreativitást szimbolizálja, egyben a titokzatosságot, a varázslatot is képviseli.

A lila volt Kleopátra kedvenc színe is és Európában hagyományosan az uralkodással, a hatalommal kapcsolták össze.

A legegyszerűbb, ha az eltett ruhák közé szárított levendulát rejtünk, ami nemcsak hatékonyan távol tartja a molyokat, de finom illatot is áraszt a szekrényben.

Kínálatunkban megtalálhatóak kézzel morzsolt levendulával készült egyedi készítésű levendulazsákok,illatpárnák és levendula buzogányok.

Kora nyártól a levendula teljes virágzásáig számos levendulamező látogatható,  provanszi hangulatú élményben lehet részünk.

Az áruház termékei a hirdi Magyari levendula -ból szedett levendulából készülnek,ami júniusban minden hétvégén látogatható és különböző programok kíséretében szedhető a levendula.